Inspectie & Certificatie

SECO stelt zijn ingenieurs tot uw dienst om te voldoen aan de certificatiebehoeften op alle gebieden.

Certificatie in de bouwsector zorgt voor vertrouwen in de kwaliteit in de breedste zin , ondersteunt de innovatie en beheert de risico's door ervoor te zorgen dat de voorgestelde oplossingen geschikt zijn voor het beoogde doel (Fit for purpose).

Seco heeft sinds haar oprichting een leidende rol gespeeld bij certificatie. Als stichtend lid van BCCA (Belgian Construction Certification Association) draagt het bij aan de certificatieactiviteiten, voornamelijk door zijn kennis van bouwmaterialen en innovatieve producten.

BCCA vervult zijn opdracht als multidisciplinaire certificatie-instelling op een volledig onpartijdige en onafhankelijke manier onder BELAC-accreditatie, waar mogelijk.

Certificatie helpt organisaties ook om de overeenstemming en betrouwbaarheid van hun producten of diensten te controleren volgens de geldende voorschriften, normen en beste praktijken. Certificatie vereenvoudigt ook het opstellen van productspecificaties en biedt een zekere mate van bescherming tegen oneerlijke concurrentie.

Onze ingenieurs beantwoorden al uw vragen of behoeften op het gebied van certificatie of attestering van producten/bouwsystemen, processen, diensten of personen.

Of u nu bouwheer, aannemer, architect, industrieel of een administratie bent, SECO kan u begeleiden naar de meest geschikte certificerings- of attesteringsdienst in de verschillende expertisedomeinen van haar activiteiten.

SECO treedt eveneens op als inspectie-instelling in sectoren waar de certificatie verzorgd wordt door Belgische partnerinstellingen van BCCA. De expertise van onze ingenieurs draagt ook op deze manier bij. In al deze domeinen, kan op Seco beroep worden gedaan om lotkeuringen op producten of expertises uit te voeren.

 

Andere diensten

Quality & Technical Inspection Services

Een geslaagd en verzekerd project, dankzij de SECO expertise.

Legal Compliance

Veiligheid en gezondheid in overeenstemming met de voorschriften.