MANHATTAN CENTER - Bruxelles
MANHATTAN CENTER - Bruxelles - Brussel. Architect : JASPERS-EYERS ARCHITECTS - Principal: ICON Real Estate - ©JASPERS-EYERS ARCHITECTS

Quality & Technical Inspection Services

Een geslaagd en verzekerd project, dankzij de SECO expertise.

De uitzonderlijke expertise van SECO staat garant voor een geslaagd project. Hierbij voeren we controles uit zowel bij de renovatie en retrofitting van bestaande gebouwen, als voor nieuwbouwprojecten.

Deze technische verificaties en adviezen aangeboden door onze in-house experten bieden ook toegang tot de tienjarige verzekering. Beperkt onze opdracht zich echter enkel tot de controle van het ontwerp, dan kunnen wij alsnog potentiële risico’s reduceren en ondersteuning bieden bij de analyse van de brandveiligheidsconcepten.

De  technische controles richten zich op het normaliseren van risico’s en dit door het project te toetsen aan de regels van goed vakmanschap in combinatie met de regelgeving omtrent brandveiligheid. Hierdoor kunnen risico’s en afwijkingen snel aan het licht gebracht worden en krijgen technische alternatieven, die het resultaat optimaliseren, een kans.

Dynamische simulaties (compartimentering, rookafvoer, evacuatie van personen, toegankelijkheid voor de brandweer, ...) laten toe de beschikbare ruimte optimaal in te vullen in overeenstemming met de wetgeving voor brandveiligheid in gebouwen.

De controles van SECO hebben steeds tot doel de kwaliteit van het project te verhogen, rekening houdend met het vooropgestelde budget en planning. De nabijheid van onze ingenieurs geeft de nodige beschikbaarheid en reactiviteit om uw project vlot te laten verlopen.

Voor bestaande gebouwen kan er gekozen worden tussen een conformiteitsaudit, een bredere audit of technical due diligence.

SECO staat voor bouwen en de bouwsector. Onze diensten zijn toegankelijk voor bouwheren,  ingenieurs en architecten, aannemers en overheden.

Andere diensten

Legal Compliance

Veiligheid en gezondheid in overeenstemming met de voorschriften.

Inspectie & Certificatie

SECO stelt zijn ingenieurs tot uw dienst om te voldoen aan de certificatiebehoeften op alle gebieden.