NOUVEAU SIEGE SOCIAL BNP Paribas Fortis - Bruxelles
NOUVEAU SIEGE SOCIAL BNP Paribas Fortis - NIEUW HOOFDKANTOOR BNP Paribas Fortis - Bruxelles - Brussel. Architect : JV be baumschlager eberle Styfhals & Partners Jaspers-Eyers Architects - Principal : BNP Paribas Fortis - ©BNP Paribas Fortis

New HQ | BNP Paribas Fortis (Brussel)

Montagne du Parc - Nieuw hoofdkantoor voor BNP Paribas Fortis

De nieuwe hoofdzetel biedt plaats aan meer dan 4.500 werknemers. Het gebouw telt 10 verdiepingen (55.000 m2) en 5 ondergrondse verdiepingen (40.000 m2). Het bestaande gebouw werd afgebroken tot op de funderingen, wat belangrijke stabiliteitswerken heeft vereist aan de buitenmuren, aangezien de funderingen zich 7 verdiepingen onder de Koningsstraat bevonden. De ondergrondse verdiepingen worden doorkruist door de metrotunnel Park – Centraal Station. Het rijzige gebouw bestaat uit hoogwaardige materialen en is uitgerust met vooruitstrevende technieken. Zonnepanelen op het dak en seizoensopslag van thermische energie (STES) zetten het duurzame karakter van het project in de verf. De seizoensopslag garandeert het thermisch comfort van het gebouw, via een volume van 14.000 m³ water, opgeslagen in de ondergrondse verdiepingen en gekoppeld aan warmtepompen. De uitstekende luchtdichtheid van de behuizing in combinatie met het innovatieve, thermische comfortsysteem zorgt ervoor dat er niet moet teruggevallen worden op fossiele brandstoffen, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk.

Bouwtermijn: 2015 - 2021

 

 

 

 

SECO's opdracht

Opdracht SECO:
Deze opdracht behelsde de technische controle van het ontwerp als de technische controle tijdens de uitvoering. En hield onder andere volgende zaken in:

  • Advies en nazicht van de ontwerp -en uitvoeringsplannen
  • Technische controle van de uitvoering
  • Advies en nazicht van brandveiligheid tijdens ontwerp en uitvoering
  • Commissioning van de technische uitrustingen

 

Partners:
Bouwheer: BNP Paribas Fortis
Architect: Be Baumschlager Eberle, Styfhals & Partners Architects, Jaspers-Eyers Architects
Studiebureau: TPF Engineering, Gamaco
Aannemer: Valens, Duchêne, Eiffage, Besix