Contec Kameroen, samen voor kwaliteit

Samen grenzeloze kwaliteit garanderen
Kennis delen maakt deel uit van ons DNA en vormt één van de strategische pijlers voor het realiseren van een duurzame toekomst voor SECO Belgium en de maatschappij waar we deel van uitmaken. Dit principe hanteren we ook voor onze internationale samenwerkingen. Voor buitenlandse projecten gaat SECO Belgium in zee met lokale partners. Deze partners bevinden zich in meer dan twintig verschillende landen waaronder Kameroen, Mauritanië, Marokko en Uruguay.

We gaan altijd op zoek naar win-win-samenwerkingen. De lokale partner deelt zijn expertise en lokale kennis rond regelgeving, praktijken en bodemmechanica. SECO Belgium deelt op zijn beurt technische expertise onderbouwd door de ervaring als wereldwijd erkend controlebureau. Door technische ondersteuning en opleiding te voorzien zorgen we er ook voor dat alle projecten consequent aan de vereiste kwaliteitsnormen voldoen.
 

Sterke partnerships
Ruim tien jaar geleden sloegen we de handen in elkaar met Contec, een technisch controlebureau in Kameroen. We werkten onder andere samen voor de bouw van de nieuwe universiteit van Ndjamena in Toukra (Tsjaad), voor een uitbreidingsproject van de containerterminal in de haven van Lome (Togo) en momenteel werken we een project uit voor de sanering en distributie van water in Kameroen.

Ook met Cotem in Mauretanië hebben wij reeds lang een nauw en sterk partnership, waarbij onze ingenieurs regelmatig ter plaatse gaan om opleidingen te voorzien. Met dit controlebureau werkten we onder meer samen aan de bouw van de Algerijnse ambassade in Mauretanië.

Duurzaamheidsrapport SECO Belgium